Välkommen!

Denna sida är tänkt som en inspirations- och informationskälla för er som gillar ekologiskt, vill laga mat till era barn själva och undvika onödiga tillsatser.

Använd rubrikerna ovan och till vänster för att navigera på sidan.

Denna sida hette tidigare alternativbarnmat.se. Jag uppdaterar sällan denna blogg numera då det finns så många andra bra sidor om ämnet nuförtiden. Utforska gärna alla länkar!

Mer om hemsidan och dess uppkomst här.

Mysli

Förutom att mysli är gott är det ett sånt himla bra sätt att få i sig nyttigheter dagligen. Bara att blanda i kanel, gurkmeja, torkade blåbär, hallon, rå kakao, gojibär eller andra antioxidantrika superfoods i mysliblandningen från början så behöver man inte tänka mer på det!

SMÅFOLKSMYSLI

3 dl havregryn
2 dl quinoapuffar eller quinoaflingor
½ dl gojibär och/eller torkade blåbär och hallon
½ dl kokosflarn eller kokosflingor
1/2 dl kanel

Blanda & förvara i stor burk. Om du inte känner för att göra själv - lyxa till det & beställ din egna favoritkombination från minmusli.nu!


BÄSTA MÄTTANDE GI-MYSLIN FÖR MAMMORNA & PAPPORNA

Den här müsli-blandningen är så himla god, nyttig och dessutom extremt mättande! Man står sig ända till lunch utan blodsockerfall. Paranötterna gör mycket av smaken så glöm inte dem. Måtten är på ett ungefär, jag brukar alltid blanda på känn. Ta större andel av det du tycker mest om...






3 dl quinoapuffar [proteinrikt och mättande]
2 dl hasselnötter
2 dl paranötter [massor med nyttigt fett och protein]
2 dl pekannötter
1 dl psylliumfrön [för att hålla magen igång, psylliumfrön är ett bättre alternativ till linfrön som bildar blåsyra och ej bör ätas i för stor mängd]
1/2 dl rostade solrosfrön [mest för att det är så himla gott - men innehåller mycket omega-6 och bör därför inte överkonsumeras]
1 dl gojibär [kinesiska toknyttiga bär]
1/2 dl torkade blåbär, hallon eller blåbärspulver [också toknyttiga med massor av antioxidanter]
1/2 dl gurkmeja [kraftfull antioxidant]
1/2 dl kanel [kraftfull antioxidant]

Hacka nötterna i matberedare, lite i taget (om man lägger i för mycket på en gång blir lätt hälften till pulver och hälften helt ohackat). Blanda ihop med resten av ingredienserna i en stor burk. Ät med fil, yoghurt, havremjölk eller vad du tycker om. Här hemma äts den med Fjällfil som med sin naturligt höga fetthalt också bidrar till lång mättnadskänsla och en jämn blodsockerhalt.

Inget socker, inga snabba kolhydrater och ändå såå gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...