Välkommen!

Denna sida är tänkt som en inspirations- och informationskälla för er som gillar ekologiskt, vill laga mat till era barn själva och undvika onödiga tillsatser.

Använd rubrikerna ovan och till vänster för att navigera på sidan.

Denna sida hette tidigare alternativbarnmat.se. Jag uppdaterar sällan denna blogg numera då det finns så många andra bra sidor om ämnet nuförtiden. Utforska gärna alla länkar!

Mer om hemsidan och dess uppkomst här.

Sommarens godaste glass!

Sommarens godaste glass är fri från tillsatt socker, fullproppad med antioxidanter & busenkel att göra.Apelsin&kiwiglass

Pressa ett gäng apelsiner. Mixa några kiwi & blanda i. Jag brukar använda vår matberedare och först pressa apelsinerna. Sen byter jag till kniven & lägger i skalade kiwi.
Häll i glassformar (finns till exempel på Ikea) & ställ i frysen. Klart. Easy peasy!

Mango&päronglass

Mixa en mango och ett gäng mogna saftiga päron. Späd eventuellt med lite vatten för att öka volymen. Häll i glassformar & frys in.

Variationsmöjligheterna är givetvis oändliga. Lägg till banan, häll i lite matlagningsyoghurt eller grädde, smaksätt med vaniljpulver... Våra barn fullkomligt älskar dessa glassar, släng dig i väggen Piggelin!

2 kommentarer:

 1. Gott!! Funkar ju fint för oss barnsliga vuxna också ; )

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i mytaste.nu så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.mytaste.nu/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Mytaste.nu

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...