Välkommen!

Denna sida är tänkt som en inspirations- och informationskälla för er som gillar ekologiskt, vill laga mat till era barn själva och undvika onödiga tillsatser.

Använd rubrikerna ovan och till vänster för att navigera på sidan.

Denna sida hette tidigare alternativbarnmat.se. Jag uppdaterar sällan denna blogg numera då det finns så många andra bra sidor om ämnet nuförtiden. Utforska gärna alla länkar!

Mer om hemsidan och dess uppkomst här.

Nyttig (men god!) tårta

Tårtbotten

100g smör
1 dl mjölk
2 ägg
6 urkärnade dadlar
2 dl dinkelsikt
1 dl fullkornsdinkel
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 mosade bananer

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra & bröa en form med vetegroddar eller ströbröd. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa äggen länge (flera minuter) med elvisp. Mixa dadlarna till en smet. Blanda smörblandningen med äggen, dadlarna och de mosade bananerna. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret. Rör ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen.

Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Det blir en ganska kompakt kaka jämfört med vanlig sockerkaka, men jättegod för att vara "sockerfri". (Den innehåller ju såklart socker från bananerna och dadlarna, men inget tillsatt socker i övrigt.) Om man vill göra den mer fluffig behövs socker, då kan man vispa äggen med ½-1 dl råsocker.

Fyllning

Vispad grädde med mosade jordgubbar/banan/aprikos
eller om man vill göra det enkelt för sig - barnmats-fruktpuré på burk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...